Kistérségi Segítők Egyesülete - KISE

„Higgy a szívedben és saját jóságodban, mert ha így teszel, mások is ezekben fognak hinni."

2010. december 15.

Karácsonyi rendezvény

A KISE Karácsonyi rendezvényével a Püspökladányban, Sárrétudvariban és Szerepen élő hátrányos és veszélyeztetett helyzetű családokban élő gyermekek karácsonyát kívánta örömtelibbé, emlékezetesebbé tenni. Az Egyesület az Aranyág Alapítvány jóvoltából édességcsomaggal ajándékozott meg közel 300 gyermeket.

2010. szeptember 17.

ELME Nap

A Magyar Vöröskereszt Püspökladány Területi Szervezete IX. alkalommal szervezte meg 2010. szeptember 17-én a püspökladányi Ördögárokban, az Elsősegélynyújtó és Megelőzési Nap elnevezésű kistérségi programját. A Kistérségi Segítők Egyesülete gyermekprogramokkal várta az érdeklődőket.

2010. augusztus - 2010. október

"Országos Tájértékvadászat" - pályázaton való részvétel

A Kistérségi Segítők Egyesülete részt vett a Tájérték Katasztert (TÉKA) megvalósító konzurcium tagjai (Budapest Corvinus Egyetem Tájépítészeti Kara, Földmérési és Távérzékelési Intézet - FÖMI, Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, Kultúrális Örökségvédelmi Hivatal, Kultúrális Örökségvédelmi Szakszolgálat) által meghirdetett "Országos Értékvadászat" elnevezésű pályázaton.

A Pályázat keretében Egyesületünk 2010. augusztus és 2010. október között fotózással egybekötött gyűjtőmunkát végzett a Sárréti Kistérséghez tartozó 13 településen (Báránd, Bihardancsháza, Biharnagybajom, Bihartorda, Földes, Kaba, Nagyrábé, Nádudvar, Püspökladány, Sáp, Sárrétudvari, Szerep, Tetétlen). A pályázati kiírásnak eleget téve minden településre eljuttattuk az általunk összegyűjtött tájértékek listáját, az azokról készített fotókat, illetve az értékek megőrzésére, értékőrző, értékteremtő hasznosításra irányuló javaslatainkat, mindezt annak érdekében, hogy a kistérségi iroda, és az érintett települések munkájuk során felhasználhassák azokat.

barand_-_kozseghaza.jpg

Tetétlen - Tájház

2010. augusztus 12.

Kirándulás Nagyrábéra

A KISE és a Segítő Kezek Szociális Szolgálató Központ és Gyeremkjóléti Szolgálat által szervezett nyári játszóházon résztvevő gyermekek 2010. augusztus 12-én ingyenes egésznapos kiránduláson vehettek részt Nagyrábén.

dsc03736.jpg

dsc03850.jpg

dsc03975.jpg

dsc03988.jpg

dsc03792.jpg

dsc04033.jpg

2010. június 17 - 2010. augusztus 19.

Nyári játszóházi foglalkozások

A Kistérségi Segítők Egyesületének tagjai és a Segítők Egyesületének tagjai és a Segítő Kezek Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársai a nyári szünet ideje alatt Játszóházi foglalkozásokat tartottak minden héten csütörtöki napokon 10-12 óráig. A programok között szerepeltek: prevenciós előadások, ügyességi játékok, kézműves foglalkozások, Református Templom és Tűzoltóság megtekintése, kerékpártúra a Farkas-Szigetbe, horgászat, szellemi vetélkedő és kirándulás Nagyrábéra.

vuk.jpg

2010. május 29.

Majális

A Kistérségi Segítők Egyesülete részt vett a Segítő Kezek Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat „Majális 2010." rendezvényének megszervezésében és lebonyolításában. A programra közel 300 fő látogatott el Püspökladány, Sárrétudvari és Szerep településekről.

A programsorozat a Mazsorett Táncstúdió fellépésével kezdődött, melyet Kocsis Csaba és Ványai Anita előadóművészek zenés-énekes előadása követett. A jelenlévőket a Gold Hula-HOOP Team hulla-hopp bemutatóval szórakoztatta, majd a Püspökladányi "Határok nélkül" Egyesület motorosainak felvonulását tekinthették meg az érdeklődők. Fellépett még a Pengetős Citera Együttes is.

dsc01650.jpg

Mindemellett folyamatosan zajlottak az ügyességi, közösségi, mozgásos, és kézműves foglalkozások. A nap folyamán a prevenciós sátorban szexuális felvilágosítással vártuk a fiatalokat, az egészségügyi sátorban pedig vérnyomás és vércukorszint mérés zajlott.

A Püspökladányi Rendőrkapitányság drogprevenciós és közlekedési TOTÓ-val foglalta le a gyermekeket. A Magyar Vöröskereszt  Püspökladány városi szervezete is képviseltette magát, egészségügyi TOTÓ kitöltésével juthattak újabb ismeretekhez a résztvevők. A Püspökladányi Tűzoltóság lehetőséget nyújtott arra, hogy a jelenlévők tűzoltó autókat megtekinthessék.

dsc01775.jpg

A rendezvény szervezői megvendégelték a meghívott vendégeket és a résztvevőket. A program zárásaként tombolasorsolásra került sor,a nyereményeket a helyi lakosok és vállalkozók ajánlották fel. Ezúton is szeretnénk megköszönni önzetlen segítségüket.

dsc01787.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 1
Tegnapi: 3
Heti: 1
Havi: 110
Össz.: 43 916

Látogatottság növelés
Oldal: Események 2010.
Kistérségi Segítők Egyesülete - KISE - © 2008 - 2024 - kisegyesulet.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat